Mihai Lupu are în vedere demararea unei campanii de ecologizare în zona Canaraua Fetii din Băneasa

mihai-lupu-are-in-vedere-demararea-unei-campanii-de-ecologizare-in-zona-canaraua-fetii-din-baneasa

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a fost prezent joi, 27 mai a.c., la o acțiune de ecologizare în incinta Grădinii Botanice din orașul Techirghiol, la care a participat și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Au fost prezenți prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, primarul din Techirghiol, Iulian Soceanu, dar și parlamentarii liberali. Cu această ocazie, reporterii Focus Press i-au adresat președintelui CJC o întrebare referitoare la zonele care, deşi sunt arii protejate, nu sunt îngrijite:

”Există un cadrul legislativ, numai că trebuie ca populația să conștientizeze efectele legii și totodată, dacă noi nu participăm la această protecție, categoric riscăm să intrăm în conflict cu legea. Consiliul Județean, în parteneriat cu Agenția Națională de Arii Protejate și cu Ministerul Mediului, pentru că ei au reglementările clare în ceea ce privește sancțiunile prin instituțiile Agenția de Mediu, Garda de Mediu, poate interveni. Mai exact, împreună cu colegii din Consiliu Județean vom organiza campanii de conștientizare a cetățenilor, vom lua ariile protejate cele mai expuse. Acum vegetația este destul de dezvoltată, dar, odată cu estomparea dezvoltării, vom lua la pas aceste arii protejate din județul Constanța spre a fi ecologizate. După cum bine știți, o zonă foarte expusă este Canaraua Fetii din zona localității Băneasa, pe care trebuie să o avem în vedere pentru ecologizare. Ne gândim la o acțiune în care să îi facem pe cetățeni să înțeleagă cât de important este să păstreze curățenia”, a declarat, pentru Focus Press, Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Canaraua Fetii este o arie naturală carese află în extremitatea sud-vestică a județului Constanța (în sud-vestul Dobrogei), pe teritoriile administrative ale comunelor Lipniţa şi Oltina şi pe cel al oraşului Băneasa.

Mai multe declaraţii ale preşedintelui CJC puteţi urmări în materialul VIDEO.

Loredana MIHAI

Leave a Reply