Mihai Huleni, propus iar vicepreședinte al CJ Tulcea

mihai-huleni,-propus-iar-vicepresedinte-al-cj-tulcea

Piațeta civică din Tulcea. FOTO Cătălin SCHIPOR

Liderul PNL Tulcea și primarul municipiului, Ștefan Ilie vrea să propună schimbarea legislației prin care vicepreședinții de Consilii Județene sunt aleși în funcție. Asta după ce, CJ Tulcea a rămas fără unul dintre vicepreședinți, Mihai Huleni de la PNL, în urma unor jocuri politice ale PSD, după cum acuză liberalii.

Liberalii se pregătesc de o ședință extraordinară a Consiliului Județean Tulcea la începutul lunii iunie pentru numirea vicepreședintelui. Acesta va fi tot Mihai Huleni, cel care a lăsat vacant locul la sfârșitul lunii aprilie. După trecerea proiectului de hotărâre de Consiliu cu numirea sa, potrivit legislației în vigoare, s-au întrunit comisiile pentru a se vota avizul acestora, aviz care are doar rol consultativ. Una dintre ele nu a avut cvorum, din cauza lipsei membrilor PSD care aveau majoritate. Neexistând un aviz, pozitiv sau negativ, Prefectul a atacat în instanță numirea lui Mihai Huleni. Pentru a nu se pierde timpul prin instanțele de judecată, acesta, la rândul său a demisionat din funcție, iar procesul s-a terminat înainte de a începe, rămas fiind fără obiect.

Acum, Partidul Național Liberal și-a asigurat majoritatea în toate comisiile, pentru a se evita o situație asemănătoare, iar Mihai Huleni va fi votat iar vicepreședinte al Consiliului Județean Tulcea.

Ștefan Ilie, în calitate de lider al liberalilor Tulceni a declarat că va propune schimbarea legislației, astfel încât, comisiile să dea un aviz consultativ, pozitiv sau negativ, indiferent de numărul membrilor prezenți, pentru a se evita deciziile strict politice, așa cum s-a întâmplat la Tulcea în luna aprilie.

Cătălin SCHIPOR

Leave a Reply