Clotilde Armand susține propunerea ca strada Ambasadei Belarus să se numească Roman Protasevich – jurnalistul arestat

clotilde-armand-sustine-propunerea-ca-strada-ambasadei-belarus-sa-se-numeasca-roman-protasevich-–-jurnalistul-arestat

Jurnalistului disident Roman Protasevich

Dacă propunerea va fi acceptată, Ambasada Republicii Belarus din București va avea ca adresă numele jurnalistului disident Roman Protasevich, arestat după ce avionul în care se afla a fost deturnat.

Clotilde Armand a declarat pe pagina sa de Facebook că este de acord și susține schimbarea numelui străzii pe care are sediul Ambasada Republicii Belarus.

„Susţin propunerea domnului profesor Andrei Oișteanu de a schimba numele străzii din Sectorul 1 pe care se află Ambasada Republicii Belarus. În acest sens, voi înainta către Primăria Capitalei următoarea propunere: strada Tuberozelor din Sectorul 1 să se numească Str. Roman Protasevich – numele jurnalistului disident. Trăim într-un stat european și acest act de terorism al președintelui Aleksandr Lukașenko de a deturna un zbor comercial între două state membre UE & NATO nu poate rămâne nepedepsit“, a scris Clotilde Armand.

Andrei Oișteanu a precizat de ce ar dori această schimbare.

„Toată corespondenţa ambasadei ar veni în şi ar pleca din strada cu numele jurnalistului disident. De asemenea, diplomaţii ar avea numele lui Roman Protasevich imprimat pe cărţile lor de vizită“.

C.S.

Leave a Reply