Stroe, despre administrația locală: „Deci, în opt luni de mandat, vedem doar incompetență”

stroe,-despre-administratia-locala:-„deci,-in-opt-luni-de-mandat,-vedem-doar-incompetenta”

Felix Stroe

În cursul zilei de joi, 20 mai a.c., parlamentarii social democrați constănțeni s-au întrunit pentru a susține declarații de presă la sediul PSD. Prezenți au fost senatorul Felix Stroe și deputații Horia Marius Țuțuianu și Lucian Lungoci.

Senatorul Felix Stroe a criticat dur noua administrație locală, fiind de părere că gestionează prost orașul, iar regulamentele introduse de echipa Chițac nu sunt în beneficiul constănțenilor:

„Din păcate, bâlbele din administrația publica centrală se amplifică la nivel local. Nici în Constanța lucrurile nu merg cum doresc cetățenii, pentru că li s-a promis ceva. Municipiul beneficiază de o echipă de conducere PNL, deși parcă nu toți directorii din Primărie sunt de sorginte PNL sau poate au fost din PNL dar nu am știut noi. Primarul Chițac s-a angajat să atragă fonduri europene pentru termoficarea orașului, deși lucrurile erau deja începute de vechea administrație. Ne spune că a depus proiectele pe POIM, dar până acum nu ne-a arătat nimic concret că așa e. Dar s-a apucat să facă regulamente. Cum este celebrul regulament al parcărilor. Ca să plătim când ne lăsăm mașina până și în fața casei. Asociația Constanța Altfel a atacat în instanță vechiul regulament al parcărilor, dar acum primarul a uitat ce a reclamat atunci. Pur demagogie. Primarul Chițac s-a apucat sa lovească și în taximetriști. Deși aceștia nu sunt persoane care au bani, că de asta fac taximetrie. Le face și lor un nou regulament, în sensul rău al cuvântului. În plus, comercianților din Mamaia nu le dă avize, deși are un mare specialist juridic lângă el. Totodată, nu mai știm să ajungem dintr-un colț în altul al orașului. Pai dacă noi nu ne descurcam pe străzile, turiștii ce-or să facă? De spațiile verzi, nici nu mai vorbim, cred că niciodată nu au fost bălăriile mai mari. Deci în 8 luni de mandat, vedem doar incompetență. Deplâng dispariția oficială a măsurii trei privind sprijinirea cu 200.000 de euro a IMM-urilor pentru investiții. Și acum PNRR a ajuns la 29 de miliarde de euro, după ce se anunțaseră 87 de miliarde. Guvernul nu este în stare să facă un plan competent pentru redresare, acesta nu a fost nici acum aprobat la Bruxelles. O altă dovada de incompetență.”

V.I, L.M.

Leave a Reply