Concurs de idei pentru PUZ-ul plajelor: va fi inclus și taluzul din dreptul Constanței

concurs-de-idei-pentru-puz-ul-plajelor:-va-fi-inclus-si-taluzul-din-dreptul-constantei

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, a efectuat joi, 20 mai, o vizită de lucru în municipiul Constanța, în cadrul căreia a purtat discuții cu instituțiile deconcentrate ale Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor din județ și cu autoritățile publice locale.

Acesta a discutat cu președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, și Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac, despre situația plajelor de pe litoral.

”Am discutat și cu cei de la ABADL pe tema plajelor lărgite. Este o lucrare care nu este finalizată, recepția va avea loc în mijlocul sezonului turistic. Administrarea plajei în această perioadă se face de către constructor. Trebuie să asiguram curățenie pe plajă, serviciul de salvamar și alte aspecte. Cum va arata plajă după recepție cred că este o ocazie unică pentru orașul Constanța și pentru turiști. După ce are loc recepția lucrărilor, Ministerul Mediului împreună cu ABADL va lansa un concurs pentru amenajarea acestei porțiuni de plajă. Va fi nevoie de un nou PUZ pentru ca va fi un nou început și o abordare diferită în ceea ce privește închirierea plajelor”, a spus ministrul.

La rândul său, primarul Constanței a specificat că își dorește ca în noul Plan Urbanistic Zonal să fie inclus și taluzul.

”Aș vrea ca acest PUZ să vizeze și taluzul. Am convenit ca asa sa se întâmple, iar concursul să viteze și taluzul”, a precizat Vergil Chițac.

Președintele Consiliului Județean Constanța a menționat că își dorește ca potențialul turistic al județului să fie pus mai mult în valoare.

”Se va forma un grup de lucru CJC cu ABADL și primăriile pentru dezvoltarea unui master plan. Trebuie să punem în valoarea zonele protejate și sa răspundem unor necesități ale operatorilor din HoReCa. Potențialul economic al Mării Negre trebuie să fie valorificat”, a specificat Mihai Lupu.

M.G.

Leave a Reply