Mihai Lupu, președintele CJC: “Am avut discuții la nivel național ca o parte din banii din Programul Național de Redresare și Reziliență să meargă și către refacerea drumurilor județene”

mihai-lupu,-presedintele-cjc:-“am-avut-discutii-la-nivel-national-ca-o-parte-din-banii-din-programul-national-de-redresare-si-rezilienta-sa-mearga-si-catre-refacerea-drumurilor-judetene”

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a vorbit, în cadrul unui interviu acordat ziarului Focus Press despre situația drumurilor județene.

În unele zone din județ infrastructura lasă mult de dorit, iar starea drumurilor este janică, de la tronsoane pietruite, la cele de pământ, sau chiar asflatate însă în stare precară.

Cu toate acestea, în anul 2020, fostul administrator al Regiei Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri declara că în mandatul administrației județene trecut s-a realizat refacerea îmbrăcăminţii asfaltice pe 433 km de drumuri judeţene, restul tronsoanelor asfaltate fiind fie în stare bună, fie în curs de reabilitare sau modernizare pe programe cu finanţare europeană.


În anul 2020 mai erau aproximativ 200 de kilometri de drumuri judeţene neasfaltate, care sunt fie la stadiul de pământ, fie la stadiul de piatră.

Mihai Lupu, președintele CJC a declarat pentru Focus Press că a discutat cu primul ministru, Florin Cîțu, dar și cu alți miniștri pentru alocarea de fonduri în vederea refacerii infrastructurii județene:

“Consiliul județean are în administrarea sa 850 de kilometrii de drumuri, dintre care 40 sunt drumuri județene de pământ și mai sunt vreo 250 de kilometrii de drumuri care nu sunt folosite și vor trebui să intre în reperații capitale. Anul acesta fondul pe care l-am alocat Direcției Județene de Drumuri a fost foarte substanțial, se regăsește în bugetul nostru și cu prioritate penteu drumurile care facilitează accesul în diverse zone opturate și s-a ținut cont în primul rând de fluidizarea traficului și punerea în valoare a zonelor respective. Cu toate acestea nu sunt suficienți bani. De asta am încercat din postatura mea de președinte al CJC discutând cu primul ministru și miniștrii Dezvoltării și cel al Fondurilor Europene ca o parte din banii din Programul Național de Redresare și Reziliență să meargă și către drumurile județene. Și am argument foarte clar că nu poți să intri pe un drum european sau autostrăzi decât de pe un drum județean, iar descărcarea aceasta degenerează niște costuri, ori lucrurile acestea trebuie susținute pentru că noi astăzi nu avem o rețea de drumuri care să corespundă necesităților noastre de transport, dar și de fluidizare a traficului”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

L.M.

Leave a Reply