Concurs pentru funcția de consilier II la OCPI reprogramat: un candidat acuză conducerea că organizează concursuri “de formă”

concurs-pentru-functia-de-consilier-ii-la-ocpi-reprogramat:-un-candidat-acuza-conducerea-ca-organizeaza-concursuri-“de-forma”

O persoană care a participat la un concurs pentru ocuparea unei funcții în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanța acuză conducerea instituției de aranjarea concursurilor în favoarea unor alte persoane cu relații.

Persoana în cauză ne-a contactat pentru a denunța faptul că unele concursuri organizate de OCPI în vederea ocupării unor funcții, care sunt afișate și pe site-ul instituției, dealtfel, sunt aranjate astfel încât să câștige ”cine trebuie”.

Astfel, persoana în cauză ne-a sesizat, telefonic, faptul că s-a înscris la concursul organizat pe data de 11 mai, pentru ocuparea postului de consilier II în cadrul Serviciului Economic. Însă, înainte de susținerea concursului, femeia ne-a precizat faptul că a auzit, întâmplător, că se știa dinainte cine va câștiga acest post. Însă, după finalizarea concursului, candidata la postul respectiv s-a adresat conducerii instituției, în legătură cu neregulile sesizate și, din această cauză, concursul a fost reprogramat.

Dorind să aflăm și părerea conducerii instituției, am solicitat răspuns în legătură cu motivul pentru care s-a dispus reprogramarea acestui concurs.Iată răspunsul reprezentanților OCPI: ”Având în vedere prevederile art. 37-39 din H.G. nr. 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru, privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcțtiilor contractuale și a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar, plătit dinfonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, pentru eliminarea oricăror suspiciuni cu privire la organizarea si desfășurarea concursului pentru postul vacant de consilier Il din cadrul Serviciului Economic al OCPI Constanta, acesta va fi reluat la o dată ulterioară, care va fi afișat pe site-ul instituției”.

De precizat că la acest concurs au participat, în total, 7 candidați, atât din sursă internă, cât și din sursă externă.

Daniel ALBU

Leave a Reply