Mihaela Andrei: „Au început demersurile pentru construirea unei Pasarele pietonale în cartierul Poarta 6”

mihaela-andrei:-„au-inceput-demersurile-pentru-construirea-unei-pasarele-pietonale-in-cartierul-poarta-6”

Consilierul local municipal, Mihaela Andrei a revenit asupra unei probleme de actualitate cu care se confruntă locuitorii din zona Faleză Sud, respectiv zona Poarta 6 din municipiul Constanța, anume, necesitatea unei pasarele care sa lege cartierele Poarta 6 de Km 4-5.

În acest sens, Mihaela Andrei a făcut o postare pe pagina de sa personală de Facebook în care a amintit demersurile demarate de consilierii PNL Constanța încă din anul 2018 iar în anul 2019 a fost demarată o campanie de strângere de semnături:

”Încă din 2019, organizația municipală PNL Constanța s-a mobilizat exemplar și a demarat o acțiune amplă de strângere de semnături în speranța că aceste semnături vor sensibiliza administrația PSD-istă și se va apleca măcar asupra acestui proiect inițiat și depus de consilierii municipali liberali. Proiect reluat acum în administratia liberală printr-o adresă formulată de către mine, prin care i-am readus in atenție primarului și acest proiect extrem de important pentru comunitate.

Administrație liberală a înțeles imediat necesitatea și normalitatea unei astfel de pasarele, ceea ce se și întâmplă acum.

Iată mesajul primarului Vergil Chițac :“Coșmarul locuitorilor din Poarta 6 si Km 4-5 se apropie de sfârșit. De atâția ani, mii de oameni și-au pus viața în pericol, s-au înregistrat multe accidente, unele dintre ele tragice, doar pentru că în zonă nu sunt amenajate treceri la nivel cu calea ferată. Vechea pasarelă era ea însăși un pericol: veche, șubredă și nesigură. Am demarat elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții –„Pasarelă pietonală peste liniile de cale ferată între cartierul km 4-5 şi cartierul Faleză Sud – Poarta 6, în zona Liceului Lucian Blaga”. Vom circula în siguranță, nu ne vom mai teme că treptele putrezite s-ar putea rupe sau că trenul ar putea să ne surprindă pe calea ferată. Nu am uitat nici de persoanele cu dizabilități sau de bicicliștii. Vom realiza zone dedicate pentru aceștia.“

Da, nu este un proiect amplu de dezvoltare, proiecte pe care ni le dorim cu toții, însă este un proiect necesar, este încă un pas spre normalitatea pe care o dorim. Cu normalitatea trebuie să începem, după care urmează dezvoltarea”, se arată în postarea consilierului local, Mihaela Andrei.

L.M.

Leave a Reply