Proiectul electrificării căii ferate Constanța – Mangalia, o prioritate pentru USR PLUS

proiectul-electrificarii-caii-ferate-constanta-–-mangalia,-o-prioritate-pentru-usr-plus

Transportul pe cale ferată este o soluție sigură, eficientă și mai ales ecologică pentru transportul de călători și mărfuri. Pentru județul Constanța, cea mai mare problemă a mobilității urbane, mai ales în perioada estivală, o reprezintă ruta Constanța-Mangalia.

Pentru toți cei care călătoresc pe acest traseu, turiști și localnici, preferat a fost transportul rutier în detrimentul transportului feroviar greoi și inconfortabil cauzat de infrastructura învechită.

Un prim pas pentru modernizarea căi ferate către Mangalia a fost făcut zilele trecute, când CFR SA a lansat licitația pentru studiul de fezabilitate.

„Proiectul este o prioritate pentru USR PLUS Constanța și a fost inclus de Ministrul Transporturilor pe lista scurtă a investițiilor din PNRR. Este vorba despre modernizarea a 43 de kilometri de cale ferată, iar pentru studiul de fezabilitate s-au bugetat 12 milioane de lei“, a precizat Cristina Rizea, deputat USR PLUS.

Studiile urmează a fi finalizate în termen de 9 luni de la semnarea contractului, iar ofertele se pot depune până pe 7 iunie.

C.S.

Leave a Reply