Directorul CERONAV reacţionează: Senatorul Bourceanu și-ar dori să eșueze lamentabil actuala administrație, iar pentru asta e capabil să mintă în spațiul public

directorul-ceronav-reactioneaza:-senatorul-bourceanu-si-ar-dori-sa-esueze-lamentabil-actuala-administratie,-iar-pentru-asta-e-capabil-sa-minta-in-spatiul-public

Declaraţiile senatorului PNL Septimiu Bourceanu au stârnit reacţia USR Constanţa, dar nu numai. Vizat direct de afirmaţile parlamentarului, directorul CERONAV Ovidiu Cupşa a reacţionat: „Dincolo de faptul că nu are nicio competență în domeniul maritim în care activez de 30 de ani, pe modelul “combinatorului politic” vede doar înțelegeri absconse peste tot”. “N-aș fi intervenit dacă domnia sa n-ar fi mințit și la adresa persoanei mele”, a mai spus Cupşa, referindu-se cele declarate de Bourceanu în cadrul unui interviu acordat Focus Press.

Cupşa a transmis un “drept la replică”, pe care îl redăm
integral:

„E Săptămâna Mare, când lumea vopsește ouă și face cozonaci!

Ar trebui să fie o săptămână a concilierii, dar pentru unii e o săptămână a vrajbei. Proaspăt “unsul” senator Bourceanu, s-a trezit din nou din somnul parlamentar să atace pe toată lumea, în defavoarea unei alianțe locale constructive la Primăria Constanța și Consiliul Judetean.

Pentru domnia sa e un detaliu nesemnificativ faptul că atât în PNL, cât și în USR-PLUS sunt oameni de bună credință, aleși locali și județeni, care se străduiesc sâ creeze majorități în consilii, să administreze județul și orașul .

Important e propriul obiectiv: și-ar dori să eșueze lamentabil actuala administrație, iar pentru asta e capabil să mintă în spațiul public.

N-aș fi intervenit dacă domnia sa n-ar fi mințit și la adresa persoanei mele.

Dincolo de faptul că nu are nicio competență în domeniul maritim în care activez de 30 de ani, pe modelul “combinatorului politic” vede doar înțelegeri absconse peste tot.

1. Afirmă că USR nu a schimbat “greii PSD” printre care mă număr și eu la conducerea CERONAV, pe motiv că “USR-PLUS ar avea datorii la PSD”.

Țin să-i amintesc domnului Bourceanu că am fost numit în funcție de un ministru PNL, iar în 9 ani de activitate la CERONAV am fost în subordonarea a 16 miniștri: PNL, PSD, tehnocrați și actualmente USR.

În acești ani am făcut din CERONAV organismul de certificare cel mai respectat din Europa, cu cel mai mare portofoliu profesional, fiind cea mai performantă instituție din Ministerul Transporturilor.

Am reprezentat România la IMO și am salvat conformitatea certificatelor zecilor de mii de marinari români, am introdus România în schema Ambasadorilor Maritimi, am fost ales de 174 de state în cea mai înaltă demnitate pe care a avut-o un român vreodata la un organism mondial, am fost președinte al Consiliului Europei la IMO, am pus bazele Directivei Comune a UE privind pregătirea pe apele interioare, am fost ales în organismele profesionale ale UE, etc.

Cum poți să minți cu nonșalanță că “USR are o înțelegere cu PSD” de aia mă păstrează pe mine în funcție?

După evaluarea mea actualul ministru USR, Cătălin Drulă, parte a coaliției de guvernare alături de PNL este unul dintre miniștri care susține competența, în detrimentul “numirilor politice”.

Fostul ministru Bode, ministru PNL a procedat la fel.

Din orice funcție publică poți fi revocat oricând, dar realizările unui om nu pot fi ridiculizate de orice neavenit.

Dincolo de persoana mea, ținta lui Bourceanu este, de fapt un atac la USR; și unul gratuit, neprovocat.

Un atac, care nu cred că se înscrie nici în linia conducerii PNL, nici în interesul coaliției de guvernare locală și națională.

2. Domnul în cauză atacă cu vehemență statul meu de membru PNL și califică drept “un joc de imagine” participarea mea la campania electorală.

Legat de statutul de membru PNL, poate domnia sa, conducând Organizația Municipală, are știință cum au dispărut din baza de date a PNL Constanța sute de membri vechi, fără a exista proceduri statutare de radiere sau excludere.

Poate explică de ce peste 500 de adeziuni adunate în campania din 2020 nu sunt primite de către organizația municipală.

Personal sunt membru PNL din martie 1990, iar dânsul a ajuns la Constanța în 2003, fiind sprijinit de mulți colegi de bună credință să crească în interiorul partidului, inclusiv de mine.

Nu mă așteptam la atâta vehemență!

“Nu sunt membru PNL” , dar am fost asumat în, sondajul oficial al PNL, ca potențial candidat la primăria Constanța.

Am participat la toate campaniile PNL, cu excepția europarlamentarelor din 2019, când reprezentam Uniunea Europeană la IMO și apăram interesele României.

Inclusiv la cea din 2020, mai ales la locale, deși nu am fost desemnat candidat, în timp ce domnul Bourceanu, la fel ca acum, mă jignea prin presă.

Cotizația prin bancă e un “subterfugiu”? Din moment ce nu există o procedură de radiere și PNL a încasat-o și utilizat-o… În plus în PNL există și statutul de membru-simpatizant. Măcar pentru acela mă calific, după 31 de ani de liberalism?

Nu sunt decât în situația multor colegi cărora li s-a refuzat plata cotizației și ar fi trebuit să beneficieze măcar de acest statut.

Nu poți refuza apartenența la un partid cu eludarea procedurilor legale și statutare.

3. Sunt un “apropiat al lui Stroe Felix”.

Respect orice persoană din orice partid, inclusiv pe domnul Stroe Felix, care, trebuie să recunosc, nu a făcut niciun fel de presiuni politice asupra mea sau a instituției pe perioadele când la cârma Ministerului Transporturilor erau miniștri PSD.

Dar cu domnul Stroe Felix m-am luptat politic ani de zile, când eram responsabili pe aceeaşi zonă din județ: eu din partea PNL, dânsul din partea PSD.

Am câstigat, alături de candidații PNL, în fața PSD multe primării: Cernavodă, Băneasa, Oltina, Adamclisi, Deleni, Cobadin, Aliman etc.

În schimb, îi  amintesc domnului Bourceanu despre colaborarea dânsului cu PSD:

1. Pe vremea când dânsul încasa o indemnizație grasă dintr-un consiliu al unei unități falimentare – Litoral SA, era PSD la putere.

2. Îi amintesc că în 2012, când eu și Victor Manea am cerut inclusiv lui Crin Antonescu să nu facă alianță cu PSD, dânsul făcea parte dintre negociatorii funcțiilor cu PSD.

3. Îi amintesc că în 2016 făcea parte din echipa restrânsă care negocia cu PSD cum să le cedeze Primăria și Consiliul Județean, ceea ce s-a și întâmplat, prin non-combat!

Iar eu, alături de marea majoritate a colegilor, de bună credință făceam campanie în municipiu și județ, aflând ulterior de această trădare.

4. Îi amintesc că în 2016 – 2017 opt din nouă vicepreședinți ai PNL ne-am dat demisia din funcții (nu din partid) din cauza dezastrului de la parlamentare, o altă trădare gestionată de un mic grup care, cu girul conducerii centrale de atunci,  transformase filiala într-un srl.

5. Îi amintesc că în campania din 2020 pentru primărie, campanie în care eu făceam zi de zi  “un joc de imagine”, dânsul n-a ieșit o zi măcar pe străzile Constanței alături de Organizația Municipală și de voluntarii PNL.

Mai pot să-i amintesc și altele, dar nu în spațiul public!

În concluzie, dincolo de atacul neprincipial la adresa mea, domnul Bourceanu face și un de serviciu PNL și USR, acuzând colegii de coaliție de “înțelegeri cu PSD”.

Domnul Bourceanu face un deserviciu și constănțenilor, care au nevoie de cooperare și majorități solide în consilii, pentru a repara cei 20 de ani de politici locale a PSD.

A te erija în cel care exprimă poziția unui partid e o mare responsabilitate și trebuie să ai măsura cuvintelor!

Îl sfătuiesc pe domnul Bourceanu să se ocupe de contrucția unui spital regional, de dotarea Spitalului Județean, de problemele din sănătate, despre care bănuiesc că are habar, chiar dacă a condus doar un mic sanatoriu balnear.

În ceea ce privește domeniul naval și CERONAV, îi recomand să nu mai gândească doar în “combinații politice”, deoarece nu deține nici cea mai mică competență.

Personal sunt la dispoziția Ministrului Transporturilor, de 9 ani, îmi îndeplinesc prerogativele cu conștiința împăcată că am făcut mai mult decât îmi cerea fișa postului pentru instituția pe care o conduc, domeniul naval și România.

Nu fac politica niciunui partid în instituție și adevărata “susținere politică”, pe care am avut-o în toate guvernele, este propria competență.

Indiferent când voi fi schimbat pe “criterii politice”, la nicio evaluare nu cad testul competenței și al performanței. Chiar dacă asta nu convine multor “combinatori politici”.

Iar în ceea ce privește politica locală a Constanței, mai am multe de spus!

Vă doresc tuturor sărbători liniștite, cu gânduri bune și îmi cer scuze că, deși creștin fiind, nu accept atacuri neprincipiale nici măcar în Săptămâna Mare.

Paște fericit, oriunde v-ați afla!”

– a transmis Cupşa.

Citeşte şi:

Leave a Reply