Cocargeanu și Caragheorghe reacționează dur la declarațiile lui Bourceanu: „Dacă vrea PNL să-i susțină pe Constantinescu și pe Dragomir, să-i susțină“

cocargeanu-si-caragheorghe-reactioneaza-dur-la-declaratiile-lui-bourceanu:-„daca-vrea-pnl-sa-i-sustina-pe-constantinescu-si-pe-dragomir,-sa-i-sustina“

Declarațiile parlamentarului P.N.L. Septimiu Bourceanu au creat reacții și în rândul Filialei Constanța a U.S.R., membrii acesteia reacționând dur. Amintind de alte personaje publice susținute politice de P.N.L., desigur.

După declarațiile senatorului P.N.L. de Constanța, Septimiu Bourceanu, în cadrul unui interviu FocusPress, cu privire la colaborarea dintre P.N.L. și U.S.R. la nivel central, dar și la nivelul județului Constanța, inclusiv menținerea în funcții de către U.S.R. a unor apropiați P.S.D., viceprimarul U.S.R.-P.L.U.S. de Constanța, Florin Cocargeanu, reacționează.

Acesta amintește de înscrierea în P.N.L. a foștilor P.S.D.-iști sau apropiați ai acestora Mihai Chirică și Sorin Cîmpeanu sau despre buna colaborare a actualei administrații locale P.N.L. cu alți apropiați sau foști P.S.D.-iști: Horia Constantinescu și Cristinel Dragomir.

„Doresc să-mi exprim părerea vis-à-vis de insinuările emise ieri (joi, 29 aprilie a.c. – n.r.), într-o emisiune on-line, potrivit cărora ministrul de resort U.S.R.-P.L.U.S. nu a înlocuit, până acum, directori precum cei de la Ceronav și A.C.N. pentru că ar exista legături subterane și datorii de plătit între U.S.R.-P.L.U.S. și P.S.D. Remarc existența dublei măsuri în discurs, cea care le-a oferit locuri în P.N.L. lui Sorin Cîmpeanu și Mihai Chirică, și care i-a importat în Primăria Constanța pe Horia Constantinescu și Cristinel Dragomir.

Deși la nivel local avem o colaborare foarte bună cu P.N.L., doresc să reafirm foarte clar: U.S.R.-P.L.U.S. Constanța refuză categoric prezența lui Horia Constantinescu, nașul fiului lui Adrian Nastase, și a lui Cristinel Dragomir în aparatul Primăriei, «dacă vrea să-i susțină P.N.L., să-i susțină P.N.L.»“, a transmis Florin Cocargeanu.

Și consilierul local U.S.R. Dumitru Caragheorghe a intervenit cu privire la declarațiile lui Bourceanu, potrivit cărora Ovidiu Cupșa ar fi menținut în funcție la CERONAV, de U.S.R., ca și Georgeta Bumbac, în Consiliul de Administrație al Administrației Canalelor Navigabile. Caragheorghe susține că aceste etichetări sunt false și neavenite.

„Am mai spus-o public și o repetăm: avem un mandat de reorganizare și reîmprospătare a administrației publice, prin ruperea de reprezentanții vechiului sistem numiți în cele mai multe cazuri pe criterii exclusiv politice! Să fie clar: la U.S.R. Constanța nu girăm în funcții publice personaje ale trecutului P.S.D.-ist, condamnăm traseismul politic, nu acceptăm reșapați și nu ne facem că nu vedem susținerea de care au beneficiat diverși membri în funcții publice, fie din partea P.S.D., fie din partea P.N.L.

U.S.R. și P.N.L. sunt într-un parteneriat la guvernare locală și națională, și acest lucru trebuie să ne facă să lucrăm împreună, să ne rețină de la afirmații gratuite și la transferul unor probleme interne în curtea partenerului. Da. Sunt instituții publice de interes național, în care anumite persoane nu trebuie să se mai regăsească și să fiți convinși că nu au suport în U.S.R.

În același sens, ne-am delimitat și am solicitat, încă din luna noiemebrie a anului trecut, ca Horia Constantinescu și Cristinel Dragomir, cu state vechi în P.S.D. sau în protipendada puterii locale din ultimii ani, să nu se regăsească în aparatul administrativ al Primăriei.

În ceea ce îl privește pe domnul liberal Cupșa (CERONAV), nu are decât să-și caute susținerea în U.S.L. Dumnealui nu are girul U.S.R.! Niciodată.

Atât U.S.R., cât și P.N.L. au luciditatea de a găsi soluții la aceste situații, fără a fi nevoie de etichetările complet neavenite și false lansate în spațiul public de Septimiu Bourceanu“, a declarat Dumitru Caragheorghe.

Mai jos, interviul acordat de Septimiu Bourceanu pentru FocusPress.

V.I.

Citește și:

Leave a Reply