VIDEO. Deputatul PSD Lucian Lungoci: “Guvernul României a dat mită electorală”

video.-deputatul-psd-lucian-lungoci:-“guvernul-romaniei-a-dat-mita-electorala”

Deputatul PSD Lucian Lungoci a vorbit, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, despre activitatea sa în Parlamentul României, de la începutul mandatului și până în prezent. Cu această ocazie, a reamintit proiectul enunțat încă din campania electorală: înființarea de perdele forestiere.

Lucian Lungoci a comentat și problema des reclamată de către primarii din România – lipsa banilor pentru cofinanțarea proiectelor cu fonduri europene -, precizând că se lucrează pentru rezolvarea acesteia, în sensul unei reglementări care să oblige statul să asigure această cofinanțare. În acest context, deputatul PSD de Constanța a lansat și o acuzație dură la adresa actualului Guvern PNL- USR, despre care susține că ține cont de culoarea politică a primarilor atunci când face alocări bugetare. “Guvernul României a dat mită electorală”, susține Lucian Lungoci.

“Am discutat cu primarii PSD și de ce vă spun că am discutat ei? Nu pentru că nu aș vorbi și cu ceilalți, dar chiar și cu acest buget de austeritate, PNL și USR vor avea grijă să își îndestuleze primarii lor, pentru că am văzut acest lucru încă din campania din 2020, din luna noiembrie, când Guvernul, din Fondul de rezervă, a alocat sume de bani pentru echilibrarea bugetelor locale. (…) Știm cu toții ce s-a întâmplat în luna noiembrie, când Guvernul a făcut această împărțire pe criterii politice. În județul Constanța, să vă dau exemplu: primăriile conduse de primari PSD, indiferent de mărimea localităților, au primit «enorma» sumă de 40 de mii de lei (…), în timp ce cea mai mică comună condusă de primar PNL a primit de la 400 de mii de lei în sus (…) De aceea am spus că am vorbit cu colegii de la PSD, pentru că ceilalți primari, cu siguranță, că vor beneficia de această dublă măsură. O mare prostie! Lucrurile sunt închise, au trecut, dar a fost și o mită electorală”, a declarat Lungoci.

Deputatul a adăugat că, prin alocarea banilor cu predilecție către primăriile conduse de către liberali (sume alocate atât de la nivel guvernamental, cât și de la nivelul Consiliului Județean Constanța), s-a creat un avantaj pentru locuitorii care ar vota cu PNL. “Cu ce au greșit votanții PSD?”; “O altă chestiune peste care s-a trecut destul de repede este celebra Anexă 7 din Legea bugetului național când, pentru prima dată în Legea bugetului național, există o listă de localități cu sume primite direct de la bugetul național. Nu a existat așa ceva până acum. 95% din sumele respective se îndreaptă către primării conduse de PNL, USR, UDMR (…)”, a adăugat Lungoci.

În continuare,
deputatul a vorbit și despre PSD Constanța, despre intenția sa de a candida la
președinția Organizației Municipale, respectiv despre dorința de a candida la
Primăria Constanța în 2024.

Declarațiile complete le puteți urmări în
materialul VIDEO, acolo unde Lungoci vorbește și despre proiectul de anulare a
taxei de pod de la Giurgeni și Fetești.

Menționăm că acest
VIDEO este doar o parte dintr-un interviu mai lung, pe care îl vom reda ulterior.

Leave a Reply