Război în CJ Tulcea. Consilierii PSD sunt acuzați că au boicotat numirea PNL-istului Mihai Huleni în funcția de vicepreședinte

razboi-in-cj-tulcea.-consilierii-psd-sunt-acuzati-ca-au-boicotat-numirea-pnl-istului-mihai-huleni-in-functia-de-vicepresedinte

Ședință a Consiliului Județean Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Nici nu a apucat să se usuce bine cerneala pe numirea lui Mihai Huleni, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, că acesta a și demisionat din funcție. Decizia a fost luată după ce prefectul a atacat în instanță numirea acestuia în funcție.

Consilierii PSD ai CJ Tulcea sunt acuzați că nu s-au prezentat la ședințele a de avizare a comisiilor, iar la cea Economică, unde dețin majoritatea, nu s-a întrunit cvorum-ul și nu s-a întrunit.

„Comisia Economică a Consiliului Județean nu s-a întrunit pentru că nu a existat numărul de consilieri și nu s-a putut dezbate numirea domnului Huleni. Drept urmare, nu a existat un aviz favorabil sau negativ, așa cum prevede legea daca nu exista avizul pozitiv sau negativ poate fi atacata“ a precizat Ștefan Ilie, președintele PNL Tulcea.

În această situație, Prefectul județului Tulcea a atacat în instanță numirea noului vicepreședinte al Consiliului Județean Tulcea. Potrivit legii, pe perioada procesului, funcția se suspendă. Pentru a debloca situația, Mihai Huleni a preferat să își dea demisia din funcție și îi acuză pe consilierii PSD că au boicotat ilegal procedura de numire a sa.

„Cu bună știință au încălcat legea. Toți consilierii PSD au lipsit de la comisii. Eu consider asta un boicot ilegal. În lege scrie că sunt obligați să se prezinte atât la comisii cât și în plen.Pe ei nu îi interesează o majoritate, doar sa bage bățul în roate“ a declarat Mihai Huleni.

Acesta a explicat și de ce a luat decizia de a demisiona după ce Prefectul a atacat numirea sa în instanță.

„Prefectura a atacat, e dreptul lor. Aveam două soluții: să fac cerere de intervenție și să merg în instanță sau să îmi prezint demisia. Am ales-o pe aceasta din urmă, fiind cea mai rapida și buna soluție pentru deblocarea situației“ a precizat fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Tulcea.

Drept urmare, PNL Tulcea trebuie să se gândească la o nouă numire pentru această funcție.

Cătălin SCHIPOR

Leave a Reply