De când suntem obligați să plătim noile tarife pentru parcare?

de-cand-suntem-obligati-sa-platim-noile-tarife-pentru-parcare?

Vechile tarife de parcare din Constanța

Consiliul Local Constanța a adoptat în ședința de vineri, 23 aprilie a.c., cu 19 voturi pentru și opt împotrivă, noul Regulament de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța. Nu s-a înțeles, însă, clar un lucru, în urma discuțiilor dintre consilierii locali P.S.D., primarul Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu și administratorul public Felicia Ovanesian: de când vom fi obligați să plătim noile tarife aprobate pentru a ocupa un loc de parcare? Deocamdată, reprezentanții Primăriei evită un răspuns clar cu privire la acest lucru.

Încă de la începutul discuțiilor iscate în ședința Consiliului Local de vineri, 23 aprilie a.c., de proiectul de aprobare a noului Regulament al parcărilor, viceprimarul Ionuț Rusu, consilier local P.N.L., a ținut să precizeze că: „Regulamentul parcărilor, practic, a fost realizat astfel încât să ofere un cadru absolut corect deținătorilor de autovehicule din municipiul Constanța și, foarte important, ca să încurajeze deplasarea constănțenilor cu mijloacele de transport alternativ, dar și cu cele de transport în comun puse de la dispoziție de CT Bus. Iar primele 30 de minute de staționare vor fi gratuite, iar acest lucru dovedește că cei care s-au gândit la acest proiect au vrut să pună pe masă o mobilitate cât mai bună a constănțenilor“.

Dar, cu toate că, iată, aleșii locali P.N.L. susțin că Regulamentul parcărilor propus la vot este perfect, consilierii P.S.D. au solicitat să fie aprobate patru amendamente, în total.

„Grupul consilierilor locali P.S.D. are câteva amendamente la acest proiect de hotărâre: dorim să unificăm Zona 0 cu Zona 1, dorim să eliminăm Zona 2, adică nu suntem de acord cu acea vignietă, nu suntem de acord cu propunerea de a împovăra constănțenii să plătească oriunde parchează. Considerăm că o zonă centrală, adică Zona 0 și Zona 1 unificate, este suficientă. Se pot colecta, dacă există o colectare eficientă, mai mult de 7 milioane de euro anual, bani pe care, mai întâi, trebuie să îi investim în parcări, după care să cerem oamenilor bani în plus pentru a parca mașina în fața casei. Oamenii plătesc, deja, taxe și impozite pentru aceste mașini, considerăm că este suficient o unificare a acestei zone.

De asemenea, dorim scăderea tarifului pentru această zonă unificată la 2 lei, inclusiv T.V.A., chiar și în stațiunea Mamaia, și completarea regulamentului prin acordarea de gratuitate și pentru autovehiculele hibrid, pentru a avea o poluare mai redusă.

Dorim să modificăm și Anexa 2, adică perioada de tarifare, adică între ora 18.00 și ora 8.00 dimineața parcarea să fie gratuită. La fel, sâmbătă și duminică parcarea să fie gratuită.

Mai întâi, trebuie să venim cu parcări, apoi să cerem bani pentru ele“, a precizat consilierul local P.S.D. Costin Răsăuțeanu, în ședință.

În replică, viceprimarul Ionuț Rusu a susținut că „se vede clar că domnul consilier Răsăuțeanu nu a citit regulamentul propus“.

Însă liderul consilierilor locali P.S.D. a fost susținut de colegul său de partid, Cristian Tincu, care a ridicat câteva probleme cu privire la aplicarea acestui regulament: „Regulamentul trecut a fost anulat în instanță deoarece nu avea o alternativă la plata SMS. Și acum vor exista zone în care nu vor exista parcometre sau taxatori, poate niciodată. În acest caz, în acele zone se va aplica acest regulament? Și cum vor fi contorizate aceste 30 de minute gratuite? Nu e normal să se rezolve această problemă doar prin transmiterea unui SMS, așa cum ni s-a precizat în ședința Comisiei de specialitate nr. 5 a Consiliului Local, când am întrebat același lucru. Poate nu avem telefon, poate nu putem să transmitem un SMS“.

Primarul Vergil Chițac a intervenit, dar nu pentru a răspunde întrebărilor consilierului local, ci pentru a sublinia că votul privește legalitatea regulamentului, nu modul său de aplicare. Însă, a spus un lucru foarte interesant.

„Există ca modalitate de plată alternativă la SMS varianta abonamentului. Și vom găsi și alte alternative. Însă, problemele pe care le ridicați dumneavoastră sunt probleme ce țin de modul de aplicare a acestui regulament. Sunt chestiuni ulterioare, pe care noi le avem în vedere, și fiți convins că nu ne dorim ca cetățenii să sufere din perspectiva asta sau noi să fim incoerenți. Aici vorbim de Regulamentul parcărilor și aș vrea să separăm regulamentul în sine, care are o filosofie și are, într-adevăr, și niște anexe, de modul lui de aplicare. Odată aprobat regulamentul, Primăria este datoare, în modul cel mai coerent și cel mai eficient, să îl pună în aplicare. Și fiți convins că nu vor exista sincope majore“, a precizat primarul Vergil Chițac.

Adică Regulamentul parcărilor va putea fi pus imediat în aplicare, deoarece vom avea la dispoziție ca variante de plată SMS-ul sau vignietele pentru o zi, o săptămână, o lună etc.? Nu e nevoie de parcometre și nici de angajarea de taxatori de parcare, în lipsa acestora? Adică fie plătim un SMS și taxa de parcare, fie plătim o dată pentru mai multe parcări?

Discuțiile în ședința Consiliului Local au continuat, intervenind chiar administratorul public al municipiului Constanța, Felicia Ovanesian, inițiatorul acțiunii de anulare al fostului regulament, elaborat în 2018 și anulat de instanță pentru peste 35 de motive de nelegalitate.

„Marea diferență între noul regulament și fostul regulament nu este că nu vom avea alternative de plată. Noul regulament prevede alternative de plată, pe lângă SMS, ele nu trebuie să fie în mod obligatoriu parcometrele“, a spus Felicia Ovanesian.

Declarația sa, însă, a adâncit și mai mult problematica, așa că alesul local P.S.D. Cristian Tincu a intervenit și a solicitat votarea a încă unui amendament: „În condițiile în care într-o zonă nu există ca sistem de plată alternativă taxator de parcare sau acele parcometre, regulamentul să nu fie pus în aplicare, adică să nu se dea amenzi în această situație“.

Felicia Ovanesian a susținut că un asemenea amendament nu este necesar deoarece acest lucru ar fi deja inclus în regulament și că, oricum, în condițiile în care lipsește indicatorul potrivit căreia respectiva parcare este o parcare cu plată, nu se va plăti nicio taxă.

Discuțiile au fost oprite de președintele de ședință, deoarece deja s-ar fi ajuns la o dezbatere, așa că s-a trecut la vot. Amendamentele consilierilor locali P.S.D. nu au fost aprobate, dar a fost adoptat Regulamentul parcărilor așa cum a fost propus de inițiatorul său, primarul Vergil Chițac.

Contactați telefonic, reprezentanții Biroului de presă al Primăriei Constanța ne-au declarat că „măsurile prevăzute în regulament vor fi obligatorii pe măsură ce autoritatea ce impune regulamentul se conformează cu prevederile lui“. Doar atât. Cu privire la faptul dacă este de ajuns vignieta ca modalitate de plată alternavită de plată la SMS pentru ca regulamentul să poată fi pus în aplicare, nu am primit încă un răspuns.

Deocamdată, nici viceprimarii Ionuț Rusu și Florin Cocargeanu nu ne-au răspuns cu privire la posibila dată din care vom fi obligați să plătim noile tarife de parcare adoptate.

Valentin ISPAS

Citești și:

Leave a Reply