Din 2019, Primăria Constanța nu a mai recuperat niciun teren retrocedat ilegal

din-2019,-primaria-constanta-nu-a-mai-recuperat-niciun-teren-retrocedat-ilegal

În vara anului 2019, au fost recuperate 37 de terenuri retrocedate ilegal de administrația Radu Mazare. Conform deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din Dosarul Retrocedărilor, Primăria trebuie să recupereze 80 de terenuri, care s-au transformat, de fapt, în 270, deoarece unele dintre ele au fost divizate. Până în acest moment, nu a mai fost recuperat alt teren, pe lângă cele 37.

Până acum, Primăria Constanța nu a mai recuperat niciun alt teren decât cele 37 preluate în vara anului 2019. Acestea au fost deja introduse deja în inventarului bunurilor care aparţin domeniului privat al municipiului Constanţa, fiind vorba de suprafețe din Portul Tomis (14 ha taluz), stațiunea Mamaia, Prelungirea Bucovinei, strada Traian, Bulevardul I.C. Brătianu, strada C.A. Rosetti, strada Mihai Eminescu, strada Ion Rațiu etc. În total 61.000 mp din cei 1 milion de metri pătrați care ar trebui să revină în domeniul Primăriei, conform deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din Dosarul Retrocedărilor, din 2019.

„Cu privire la ducerea la îndeplinire a prevederilor Deciziei Penale nr. 32/A/07.02.2019, vă comunicăm că, până la această dată, au reintrat în patrimoniul municipiului Constanța un număr de 37 de imobile. Unele din terenuri sunt recuperări parțiale, iar pentru restul au fost deschise acțiuni în instanță“, ne-a declarat Biroul de presă al Primăriei Municipiului Constanța.

Valentin ISPAS

Leave a Reply