Locatarii de la Henri Coandă au primit găleți cu mop, detergenți și produse de igienă personală, de la Primărie

locatarii-de-la-henri-coanda-au-primit-galeti-cu-mop,-detergenti-si-produse-de-igiena-personala,-de-la-primarie

Membrii grupului-țintă înscriși în proiectul „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“ au primit, de curând, kit-urile de igienă personală și pentru îngrijirea locuinței. Celor 600 de beneficiari le-au fost oferite: o găleată cu storcător pentru mop, un mop, lavete, detergent de vase, de rufe, de pardoseli și bureți de vase.

Familiile din Cartierul Henri Coandă au primit și produse pentru igienă personală, diferite în funcție de vârsta beneficiarului. Astfel, preșcolarii primesc săpun, șampon, pastă și periuță de dinți, iar elevii din ciclul gimnazial, săpun, deodorant, șampon, pastă și periuță de dinți. Persoanelor adulte li se oferă șampon, pastă și periuță de dinți, aparate de ras, deodorant și pastă de ras.

Aceasta este a patra tranșă de produse din cele șase care distribuie în perioada de implementare a proiectului cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, derulat de Primăria Municipiului Constanța în parteneriat cu Liceul Teoretic „Decebal“.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată, prin sprijinirea integrării socio-economice a 600 de persoane din comunitatea marginalizată rezidentă în zona de intervenție delimitată de străzile Soveja, Ștefăniță Vodă, Zmeurei și Badea Cârțan.

În cadrul proiectului sunt utilizate măsuri integrate de îmbunătățire a nivelului de educație în rândul preșcolarilor și elevilor romi și neromi, de stimulare a capacității de inserție profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a celor care intenționează să demareze o activitate pe cont propriu, precum și de creștere a accesului la servicii sociale și de asistență medicală de înaltă calitate.

Proiectul are valoare totală de 11.971.625,55 lei, din care 10.119.696,72 lei valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, 1.583.488,31 lei valoare totală eligibilă nerambursabilă din bugetul național și 268.440,52 lei contribuția beneficiarului.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 36 de luni, în intervalul 16 februarie 2018 – 15 februarie 2021, prelungită până la 15 august 2021.

V.I.

Leave a Reply