Clădirea RAEDPP situată pe strada Mercur va fi reabilitată pentru a deveni noul sediu al SPIT. Hira: Se va face economie de 500 de mii de euro pe an

cladirea-raedpp-situata-pe-strada-mercur-va-fi-reabilitata-pentru-a-deveni-noul-sediu-al-spit.-hira:-se-va-face-economie-de-500-de-mii-de-euro-pe-an

Prioritatea Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa este punerea în siguranţă a clădirilor cu risc seismic, susţine directorul general al instituţiei, Stere Hira. Potrivit acestuia, una din clădirile vizate de proiectul reabilitărilor este cea situată pe strada Mercur, la numărul 10. Motivul: aici va fi mutată activitatea Serviciului Public de Taxe şi Impozite.

Prin demersul de relocare a SPIT se urmăreşte scutirea plăţii chiriei pe care administraţia locală o achită în prezent pentru spaţiile închiriate de la două firme private. “Pentru cele două clădiri unde funcţionează SPIT se plăteşte peste 500 de mii de euro anual”, a precizat directorul RAEDPP, Stere Hira.

Tot Hira a comentat, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, şi care este situaţia clădirii de pe bulevardul Tomis la numărul 56. Directorul RAEDPP a recunoscut că se doreşte evacuarea actualilor chiriaşi pentru ca imobilul să fie reabilitat şi transformat în clădire de birou, care prin închiriere să aducă regiei un profit generos. În privinţa chiriaşilor (cazuri sociale), Hira a declarat că le-a propus acestora să se mute în alte locuinţe, unele dintre ele situate în cartierul Henri Conadă. Momentan, doar una din cele 7 persoane din imobil a acceptat oferta, însă Stere Hira spune că va continua discuţiile cu locatarii, pentru a-i convinge pe toţi să se mute.

Interviul complet îl puteţi urmări aici:

Citeşte şi:

Leave a Reply