Chițac promite că va reabilita o fostă creșă

chitac-promite-ca-va-reabilita-o-fosta-cresa

Primarul Vergil Chițac a declarat luni, 22 martie a.c., că va fi reabilitată clădirea în care a funcționat Creșa nr. 6, iar apoi cei mici se vor putea întoarce la cursuri aici. Din cauza acesteia, au izbucnit multe scântei între fosta administrație locală și consilierii locali P.M.P. și P.N.L., până la urmă în 2019 fiind semnat contractul de elaborare a documentaţiei tehnico-economice necesare pentru modernizarea și mansardarea acestui imobil.

„Fosta creșă nr. 6, un imobil insalubru și abandonat. În Constanța, astăzi, mai avem doar șase creșe, de la 25 câte erau în anii ‘90. Dintre cele șase creșe ce ne-au mai rămas, cu o capacitate totală de doar 455 de locuri, două funcționează în spații închiriate, asta în vreme ce fostele clădiri zac abandonate și uitate. Iar dacă mai luăm în considerare și pandemia, și faptul că, în acest moment, locurile au rămas doar 200, vă faceți o idee despre tabloul sinistru la care fosta administrația a lucrat, în acești 20 de ani, la Constanța.

Vreau să vă asigur că lucrurile nu rămân așa. Vă garantez că reabilităm clădirea fostei creșe nr. 6 și vom amenaja una nouă, cu o capacitate de 200 de locuri. Aceasta va fi și prima creșă din oraș care va avea o grupă de sugari.

Mai mult, în Palazu Mare, transformăm cantina socială în creșă cu 30 de locuri. Pe terenul din spatele ei, am luat decizia de a cultiva legume bio, pentru hrana proaspătă a micuților.

Cele 230 de locuri anunțate aici sunt doar începutul. Vă asigur că încetul cu încetul facem ordine peste tot. Aveți încredere!“, a declarat primarul Vergil Chițac.

Reamintim că, în 2019, aleșii locali P.M.P. și P.N.L. au solicitat de mai multe ori fostei administrații locale reabilitarea imobilului în care a funcționat Creșa nr. 6. Tot în 2019 a fost semnat contractul de elaborare a documentaţiei tehnico-economice necesare pentru obiectivul de investiții „Reabilitare, modernizare şi mansardare Creşa nr. 6, Aleea Topolog nr. 6, municipiul Constanţa“.

V.I.

Leave a Reply