Întâlnire a conducerii Consiliului Județean Constanța cu reprezentanții minorităților

intalnire-a-conducerii-consiliului-judetean-constanta-cu-reprezentantii-minoritatilor

Întâlnire la Consiliul Județean Constanța . FOTO CJ Constanța

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a avut o întrevedere în cursul zilei de 18 martie cu deputații Iuseim Ibram și Silviu Vexler, muftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Murat, dar și consilierul onoric al președintelui CJC, Gelil Eserghep.

În cursul întâlnirii a fost abordat proiectul privind reconstrucția lăcașului de cult evreiesc Sinagoga Mare din Constanța, care în acest moment se află într-o stare avansată de degradare.

Președintele Mihai Lupu și-a arătat sprijinul și dorința de a găsi soluții în vederea reabilitării și punerii în valoare a acestei bijuterii arhitecturale. Lăcașul de cult evreiesc va face parte din viitoarea viziune turistică de promovare și dezvoltare a județului Constanța. De asemenea, a fost abordat și subiectul cu privire la înființarea Forumului Minorităților, o entitate ce urmează a fi formată din reprezentanți ai tuturor minorităților din județul nostru, ce va avea ca scop principal identificarea proiectelor care să răspundă necesităților comunității din care facem parte.

Prin acest demers se dorește valorificarea tradițiilor cultural-religioase ale minorităților și introducerea lor întru-un amplu circuit turistic.

C.S.

Leave a Reply