Au fost interzise concertele și toate evenimentele culturale, pentru 14 zile, în Constanța

au-fost-interzise-concertele-si-toate-evenimentele-culturale,-pentru-14-zile,-in-constanta

Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a convocat, joi, 18 martie a.c., Comitetul Local pentru Situații de Urgență (C.L.S.U.), pentru a stabili măsurile ce trebuie aplicate în municipiul Constanța pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru că în municipiul Constanța limita de incidență cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a dispus mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Astfel, pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise.

Activităţile de pregătire fizică în cadrul structurilor şi bazelor sportive, definite conform Legii Educaţiei fizice şi Sportului nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, constând în cantonamente, antrenamente şi competiţii sportive organizate pe teritoriul României, pot fi desfăşurate numai în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi al ministrului Sănătăţii nr. 1219/1634/2020, pentru aprobarea regulamentelor privind condiţiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive, în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber, pentru practicarea sporturilor de echipă în aer liber, pentru reluarea activităţii de nataţie în bazinele acoperite şi în aer liber din România, în vederea desfăşurării activităţilor sportive în spaţii închise, respectiv desfăşurării activităţilor de pregătire fizică în săli de fitness şi aerobic.

Competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României fără spectatori, numai în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi al ministrului Sănătăţii nr. 1219/1634/2020, pentru aprobarea regulamentelor privind condiţiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive, în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber, pentru practicarea sporturilor de echipă în aer liber, pentru reluarea activităţii de nataţie în bazinele acoperite şi în aer liber din România, în vederea desfăşurării activităţilor sportive în spaţii închise, respectiv desfăşurării activităţilor de pregătire fizică în săli de fitness şi aerobic.

Se permite desfăşurarea de către sportivii profesionişti, legitimaţi şi/sau de performanţă a activităţilor de pregătire fizică în bazine acoperite sau aflate în aer liber, iar activităţile de pregătire fizică în spaţii închise sunt permise numai cu respectarea regulilor de distanţare între participanţi, astfel încât să se asigure minimum 7 mp/persoană.

V.I.

Leave a Reply