Klaus Iohannis a împărțit cele 30 de miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență

klaus-iohannis-a-impartit-cele-30-de-miliarde-de-euro-din-planul-national-de-redresare-si-rezilienta

Klaus Iohannis, președintele României

Klaus Iohannis a precizat că banii din Planul Național de Redresare și Reziliență – 30 de miliarde de lei vor fi folosiți pentru realizarea reformelor amânate, acestea vizând dezvoltarea și modernizarea activității în sănătate, în economie, în educație și în administrație.

Președintele României a declarat că vor fi om alocate 3 miliarde de euro pentru servicii de sănătate, dezvoltarea rețelei de spitale, crearea de centre medicale în zonele rurale și urbane vulnerabile și dotarea acestora cu aparatură. Cu 4,5 miliarde de euro va fi finanțată dezvoltarea rețelei de autostrăzi în paralel cu promovarea unui transport cât mai puțin poluant.

Alte 4 miliarde de euro, vor fi distribuite pentru școli sigure, curate, cu dotări moderne și laboratoare, dar și pentru școli verzi, eficiente energetic.

„Vom investi miliarde de euro în proiecte de mediu – împădurirea masivă, combaterea secetei și irigații, promovarea transportului durabil prin dezvoltarea infrastructurii feroviare. Vom investi și în servicii digitale pentru cetățean, reabilitarea termică a blocurilor și consolidarea clădirilor la cutremur, accesul la apă potabilă și canalizare. Aceste investiții înseamnă noi locuri de muncă și oportunități de afaceri. Fac un apel la autoritățile publice și partenerii economici și sociali să susțină acest efort integrat“ a precizat Klaus Iohannis.

Leave a Reply