Alegeri amânate la PSD Constanţa. Argumentul lui nea Nicu: “Aţi văzut ce vârstă are Biden…”

alegeri-amanate-la-psd-constanta.-argumentul-lui-nea-nicu:-“ati-vazut-ce-varsta-are-biden…”

Lucian Lungoci, Felix Stroe, Cristina Dumitrache

Ar putea fi scrise nuvele (şi încă unele de succes) de la
ultimele şedinţe ale PSD Constanţa. Cea mai recentă întrunire a
social-democraţilor a reprezentat şi o premieră în mandatul de preşedinte la
judeţ al lui Felix Stroe:
Biroul Permanent Judeţean a fost convocat de o treime din membri, adică nu de
preşedinte, aşa cum se întâmpla în mod normal.

Convocarea şedinţei de joi de către membri ai BPJ a venit ca urmare a nemulţumirii unora dintre ei că preşedinte interimar de la Organizaţia Municipală este Ion Dumitrache şi că alegerile pentru stabilirea noii conduceri au fost amânate imediat după ce şi-a depus candidatura şi Lucian Lungoci. Evident, Dumitrache şi susţinătorii acestuia au negat că alegerile (programate pe 6 martie) au fost anulate din cauza lui Lungoci; respectivii au explicat că nu suntr gata şi puse în ordine alegerile de la Organizaţiile Locale (OL-uri) şi, pentru a demonstra acest lucru, Marilena Dragnea a invitat membrii BPJ să „admire” secretarele partidului, lovite brusc de hărnicie fix în acea zi. Toate secretarele completau hârtii cu privire la situaţia din OL-uri, moment în care unul dintre primarii a comentat: „Nu suntem copii, OL-urile ştim cu toţii că sunt în ordine”.

Dincolo de acest
detaliu care arată că teatrul este la e acasă în organizaţia PSD, atunci când
este… necesar, Felix Stroe a insistat că de la centru li s-a transmis că
trebuie maximă atenţie în organizarea alegerilor de la municipiu. Motivul:
de principiu, preşedintele de la
municipiu trebuie să îşi asume şi candidatura la primărie. Ori, la Constanţa,
situaţia se prezintă asfel: Dumitrache nu vrea să candideze la primărie;
în schimb, Lungoci ar vrea. Un alt doritor să ocupe funcţia de preşedinere de
la Organizaţia Municipală, George Vişan, nu ar vrea nici el să candideze la
primărie. În privinţa lui Vişan chiar au existat discuţii la şedinţă: „Ai spus că vrei (să candidezi
la primărie – n.r.)”, la
care răspunsul acestuia ar fi fost: „N-am
spus”. Conform mai multor
primari, Vişan este interesat ca în 2024 să fie din nou parlamentar.

Revenind la Dumitrache, acestuia i s-a reproşat că, dacă tot nu vrea să candideze la primărie, atunci de ce insistă să fie preşedinte la municipiu?! Unii susţin că Dumitrache ar fi comentat că nu mai candidează nici pentru funcţia de preşedinte, alţii spun că nu ar fi rostit aşa ceva… cert este că la şedinţă a fost o hărmălaie de nedescris, întreţinută şi de fostul senator Nicolae Moga. „Nea Nicu a fost foarte vocal”, ne-a declarat unul dintre participanţi. Evident, comentariiile lui „nea Nicu” au stârnit şi amuzament. În clipa în care unii spuneau că PSD trebuie să înceapă să-şi promoveze tinerii, Moga a comentat că şi el a ajuns parlamentar când avea deja o vârstă şi că… să fie văzut exemplul Americii! „Vedeţi ce vârstă are Biden… Ce, acum îi daţi deoparte pe cei în vârstă?!”, ar fi spus Moga. Joe Biden, actualul preşedinte al SUA, are 78 de ani.

„La Bucureşti, Paul Stănescu a spus că, dincolo de prietenia cu Felix sau cu altcineva, noi trebuie să fim atenţi la desemnarea preşedintelui, la viitorul candidat, asta aşa e. Şi că trebuie făcut un profil de candidat. Dar… când faci profilul?! Înainte de alegerile din organizaţie sau după? Trece timpul, iar Dumitrache vrea să rămână preşedinte interimar cât mai mult. De ce? Nu pentru că va candida la primărie, ci pentru că municipiul înseamnă cele mai multe voturi din judeţ, adică aici are pâinea şi cuţitul. De la municipiu se împart lucruri şi se fac listele importante de candidaţi”, a susţinut, ca o concluzie, unul dintre participanţi.

A.C.

Leave a Reply